Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki gimnazijalci u Golubinjaku obilježili Hrvatski olimpijski dan

11.09.2018.

13:00

Autor: Nenad Lučić

Gimnazijalci u Golubinjaku (Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka)

Gimnazijalci u Golubinjaku (Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke ni ove godine nije odustala od svog sadržajno bogatog i specifičnog načina obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Devetu godinu zaredom okupili su se u Golubinjaku.

Oko tisuću sadašnjih, ali i bivših učenika, krenulo je jutros, posebno organiziranim vlakom i automobilima u Gorski kotar, gdje je na prostoru izletišta Golubinjak za njih organiziran zanimljiv sportsko-rekreativni program. Gimnazijalcima je omogućeno korištenje svih izletničkih lokacija za pripremu hrane, te sudjelovanje u nekoliko natjecateljskih disciplina i demonstraciji četiri specifična sporta.

O programu boravka riječkih gimnazijalaca u Golubinjaku te reakciji sudionika na ponuđene sadržaje profesor Toni Žitko kaže: "Krećemo sa školskim krosom u četiri skupine. Nakon toga slijede malonogometni i odbojkaški turnir, a od demonstracijskih sportova ove godine prvi put imamo badminton te prezentaciju streličarskih vještina. Dva su demonstracijska sporta već godinama jako privlačna gimnazijalcima, a to su penjanje po prirodnoj stijeni i zumba. 

"Radi se o odličnoj ideji i načinu promicanja sporta. Svi se natječu, trče i druže, a kako nam je omogućena i priprema hrane s roštilja, ovdje nam se jako sviđa, rado dolazimo i ljepše nam je nego u Rijeci", rekla je učenica Lara Sluga. Poslušajte:

Galerija
Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.