Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki HNK "Pravom komedijom" odgovorio na kritiku i nasmijao publiku

04.10.2019.

11:49

Autor: Anamarija Ilić / HRT Radio Rijeka

"Prava komedija" (Foto: Anamarija Ilić / HRT Radio Rijeka)

"Prava komedija" (Foto: Anamarija Ilić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Prošlu sezonu kazališta Ivana plemenitog Zajca obilježile su brojne premijere i koncerti, izvrsne kritike i stajaće ovacije te veliki broj posjetitelja. No jedna kritika je odjeknula vrlo snažno. Radi se o izjavi redakcije Kulture Novog lista, one da kazalištu nedostaje "pravih komedija".

Kultura ima višestruku ulogu u odvijanju društvenih procesa, a u moru opera, teških sudbina, kompleksnih likova i crnila hrvatske realnosti riječka publika je zatražila mnogo smijeha.

Iz tog razloga su Renata Carola Gatica i Marin Blažević odlučili prirediti pravu komediju na kojoj ljudi pucaju od smijeha. Riječ je o "Pravoj komediji" čija je premijera održana jučer u HNK Ivana pl. Zajca. U redateljskim ulogama našli su se Ferlin, Anočić, Kurspahić, Lozica, Lopatić, Penović, Liverić, Sokolović, Manojlović i Gatika. Brojni su recepti za smijeh, od ogoljenosti i šala na vlastiti račun do apsurdnog govora predsjednice.

Uprizorenja koja peku, rastužuju i najviše nasmijavaju, nikoga u publici nisu ostavila ravnodušnim. Dobre komedije plešu na rubovima ljudske duše, a izvrsni glumci su se sinoć poigravali s brojnih tranformacijama smijeha u druge emocije te skrivene dijelove nas samih. Poslušajte dojmove publike:

"Prava komedija" nasmijala publiku, prirpemila Anamarija Ilić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.