Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki Hod za slobodu: Ne damo prava, ne damo slobode!

24.06.2022.

21:22

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Hod za slobodu u Rijeci

Hod za slobodu u Rijeci

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

"Ne damo prava, ne damo slobode!" orilo se centrom Rijeke u ovogodišnjem Hodu za slobodu, održanom samo dva sata nakon što je američki Vrhovni sud poništio presudu koja je legalizirala pravo na pobačaj.

Galerija
Četristotinjak okupljenih u Rijeci, Foto: Vedrana Lisica Pavlović/Radio Rijeka
Transparenti s porukama, Foto: Nel Pavletić/PixsellOkupljanje jasnih i glasnih, Foto: Vedrana Lisica Pavlović/Radio RijekaZa pravo na izbor, Foto: Nel Pavletić/PixsellZa odgoj u slobodi, Foto: Nel Pavletić/Radio RijekaGoran Palčevski u Hodu za slobodu, Foto: Nel Pavletić/PixsellHod za slobodu u Rijeci, Foto: Vedrana Lisica Pavlović/Radio Rijeka

Ovogodišnjem Hodu za slobodu u Rijeci se odazvalo četristotinjak građana među kojima je bila i rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija te oboje zamjenika gradonačelnika Rijeke: Sandra Krpan i Goran Palčevski.


Organizatori, Inicijativa građanki i građana Rijeke, poručili su još jednom, pred oko 400 okupljenih, da je Rijeka za slobodu izbora i poštivanje ljudskih prava. To znači i zahtijev za pravo na donošenje odluka o vlastitom tijelu i rađanjem djece.


Poslušajte što kažu građani, među kojima je bila i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan, na pitanje zašto su se odazvali hodu za slobodu:

Zašto hodamo za slobodu?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.