Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki IDS se ogradio od Glasnovića i pozvao PGS u koaliciju

28.09.2016.

16:02

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konferenciju za novinare sazvali su predstavnici riječke organizacije IDS-a kako bi se osvrnuli na verbalni ispad novoizabranoga zastupnika dijaspore Željka Glasnovića, ali - i da pozovu PGS u SDP-ovu koaliciju za iduće lokalne izbore.

Dorotea Pešić Bukovac i Oskar Skerbec iz riječkog IDS-a danas su samostalno izašli pred novinare prije svega da se ograde od, kako su rekli, govora mržnje novoizabranoga zastupnika dijaspore Željka Glasnovića koji je verbalno napao i izvrijeđao studente zagrebačkoga Filozofskog fakulteta. 

Treba stati na kraj tim fašisoidnim ispadima, istaknuo je Skerbec, dok je Pešić Bukovac rekla da smatra još gorim to što državne strukture o tome šute, "kao i predsjednica studentica, umjesto da bude prva koja ne tolerira ovakve istupe desničara u Hrvatskoj", smatra Pešić Bukovac.

Riječki IDS-ovci iskoristili su priliku te na konferenciji pozvali PGS da im se pridruži u koaliciji s SDP-om na idućim lokalnim izborima: "Raduje nas mogućnost partnerstva s programski srodnim PGS-om", naglasio je Skerbec.

Novinari su pitali što je s pozivom Listi za Rijeku, s obzirom da su na parlamentarnim izborima i s njima osvojili tri mandata za Sabor: "Ako SDP ispregovara s Listom za Rijeku, bit će i oni u koaliciji. Nama je PGS doista srodna stranka i na parlamentarnim izborima smo vidjeli da imaju potencijala i da o politici razmišljamo jednako", zaključila je Pešić Bukovac. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.