Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki karneval: Dobar duh širi se i darivanjem krvi

06.02.2017.

11:05

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki karnevalisti, tradicionalno, daruju krv. Danas im se možete pridružiti u Domu Crvenog križa na Pećinama od 14 do 18 sati. Karnevalske grupe morale su se prijaviti, ali i svi nenajavljeni dobre volje su - dobro došli!

Prošle godine darivanju su se odazvale grupe: Optimisti Dobrinj, Zametske maškare i Zametski zvončari, Mesopustari Kraljevice, Pusno društvo Kurent Gerovo, Karnevalska grupa Kampus iz Rijeke, Karnevalska udruga Veseli oldtimeri iz Rijeke, Karnevalska udruga Omišljanski Babani i grupa Stare gedore iz Rijeke. Tko će doći ove godine?

Najstarija prateća manifestacija Riječkog karnevala humanitarnog karaktera - dobrovoljno darivanje krvi bit će održana i danas od 14 do 18 sati u Domu Crvenog križa na Pećinama. Pozvani su svi maškarani i nemaškarani, da uz dozu krvi daruju i dozu dobre volje.

Karnevalske grupe već su svoje darivatelje prijavile, a obično ih je više u godini kada se gripa i karneval uspiju mimoići. Kada bi svaka karnevalska grupa koja sudjeluje u međunarodnoj povorci imala dva darivatelja bilo bi prikupljeno dvjetotinjak doza. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.