Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki karneval na internetu: više od 37 tisuća pregleda do 16 sati

26.02.2017.

17:55

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Deseci tisuća ljudi okupili su se u središtu Rijeke kako bi uživali u međunarodnoj karnevalskoj povorci. Za sve one koji nisu mogli doći, primjerice iz SAD-a, Njemačke ili bilo kojeg drugog dijela svijeta, već godinama se prijenos maškaranoga ludila emitira na internetu.

Internetski prijenos Riječkoga karnevala već 21. godinu zaredom organizira Multilink. Prema podacima do 16 sati, zabilježeno je više od 37 tisuća učitavanja stranice na kojoj se maškare mogu pratiti uživo iz svih dijelova svijeta, kaže Željko Giljanović.

Glavni prijenos ove godine ide preko YouTubea, na kanalu Riječkoga karnevala, a slika se emitira i putem Multilinkovih stranica. Ukupno je u svakome trenutku oko 1500 gledalaca i na stranici se prosječno zadržavaju dulje od pet minuta. Do 16 sati zabilježeni su pregledi iz 77 zemalja.

Najviše je, uobičajeno, posjeta iz Hrvatske, slijede Njemačka, Slovenija, Italija, Sjedinjene Američke Države, Srbija, Bosna i Hercegovina, Irska. Među zanimljivijim zemljama u kojima se uživo gleda Riječki karneval su Antigua i Barbuda, Kostarika, Peru, Kosovo, Cipar... 

Znakovit je i podatak putem kojih se uređaja prati prijenos karnevala: i dalje je najviše gledalaca na računalima, otprilike polovica, a iz godine u godinu raste broj gostiju na mobilnim telefonima i tabletima. Poslušajte što nam je još o internetskom prijenosu Riječkoga karnevala ispričao Željko Giljanović iz Multilinka:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.