Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki KBC pacijentima: poštujte dogovorene termine!

23.04.2020.

16:21

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

U riječkom KBC-u stanje je nepromijenjeno: liječe pet oboljelih od COVID-19, a dva su pacijenta u respiracijskom centru. Trenutno se reorganiziraju i pripremaju da bi se smanjile liste čekanja, objavio je ravnatelj Davor Štimac.

Tijekom protekla dva mjeseca bilo je relativno malo teških bolesnika oboljelih od koronavirusa. Njih šest je trebalo respirator, srednje teški bolesnici su se liječili u bolnici, a dio njih kod kuće ili u Thalassotherapiji Crikvenica, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Trenutno se u bolnici reorganiziraju da bi se smanjile liste čekanja. Još uvijek čekaju upute, ali je moguće da će uvesti dodatne poslijepodnevne ili subotnje termine. 

S obzirom na to da su primijetili kako posljednjih dana dolazi sve više pacijenata u ambulante, poručio je da ne dolaze prije dogovorenog termina! Ljudi su se počeli okupljati prije osam sati, a to je nepotrebno jer neće moći ući prije dogovorenog termina, rekao je Štimac. Poslušajte više:

Štimac: pazit ćemo da se u čekaonicama ne stvaraju gužve, KBC

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.