Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki kompleks Benčić istaknut kao primjer dobre prakse na Forumu gradova

31.01.2020.

17:31

Autor: Dražen Zima

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U organizaciji Europske komisije u portugalskom gradu Porto održao se četvrti po redu Forum gradova koji je okupio 800 sudionika iz čitave Europe. Cilj foruma je razmjena ideja i dobre prakse što bi trebalo rezultirati boljim životom u urbanim sredinama koje nastanjuje dvije trećine europljana.

Također, okupljenim se donosiocima odluka savjetima nastoji pomoći da u svojim lokalnim sredinama primjene već iskušane ideje. Jedan takav primjer kojeg organizator ističe među petnaestak europskih je revitalizacija bivšeg industrijskog kompleksa Benčić u Rijeci za kojim je iskren interest pokazala i europska povjerenica za koheziju Elisa Ferreira.

Povjerenica je naglasila kako gradovi imaju odgovornu ulogu u razvoju zajednice jer pružaju poslove, obrazovanje i ostale potrebe društva te da se u budućem proračunskom razdoblju iz kohezijskih fondova namjerava povećati iznos sredstava koji bi išli direktno u urbane sredine. 

Iz Porta se javio Dražen Zima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.