Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki kreativni izlozi: kako da cipele i kravate ne budu dosadne

27.12.2017.

11:26

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sara Šomić, Mihaela Draganić i Ante Polić, tri su učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci koji su uredili izloge Salona CROATA i prodavaonice Obuće, trgovine Flair na početku riječkog Korza i podijelili prvu nagradu u projektu "Kreativni izlozi".

Odjel za poduzetništvo riječke gradske uprave projekt "Kreativni izlozi - sinergija talenta i iskustva" provodi već nekoliko godina s ciljem povezivanja kreativnih snaga Škole za primijenjenu umjetnost i riječkih poduzetnika, a na zadovoljstvo Riječana i svih gostiju koji prolazeći gradom uočavaju originalno dizajnirane izloge.

Drugonagrađeni izlog trgovine Torbica na Korzu osmislila je učenica Laura Šmogor, a trećenagrađeni izlog MAX & Co trgovine na Korzu, učenica Emily Lalić.

Među poduzetnicima koji sami uređuju svoje izloge prvonagrađena je Mala galerija Bruketa, drugonagrađena cvjećanica Čičak i trećenagrađen Croatia Records music shop. Posebnim priznanjem stručni ocjenjivački sud je i ove godine nagradio Studio Atelier Rogić koji među svima odskače kvalitetom, dizajnom i idejom.

Autori prvonagrađenih izloga su, možda, imena koja vrijedi pamtiti za budućnost hrvatskog dizajna - Sara Šomić, Mihaela Draganić i Ante Polić. Poslušajte kako govore o svom radu na izlozima:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.