Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki Medicinski fakultet prema institutu sveučilišne bolnice

15.12.2015.

15:21

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Središnja svečanost obilježavanja 60. obljetnice riječkog Medicinskog fakluteta bila je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca gdje je, uz nazočnost brojnih uzvanika, održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća.

Promovirano je 105 doktora medicine, 40 doktora stomatologije, devet sanitarnih inženjera i 24 prvostupnika sanitarnog inženjerstva.

Uoči sjednice 180 studenata imalo je promociju, a pred kazalištem su izveli i prigodan program. Prvi put promovirani su svi zajedno što su proslavili zajedničkim bacanjem kapa u zrak.

Pridružili su se ostalim diplomiranim studentima Medicinskog fakluteta kojih je u 60 godina rada te znanstvene ustanove bilo oko 10 tisuća. U najvećem broju među njima su liječnici, zubari, sanitarni inženjeri, medicinske sestre i tehničari, zatim primalje, medicinsko-laboratorijski i inženjeri radiologije te fizioterapeuti.

Dekan fakulteta Tomislav Rukavina najavio je uvođenje studija medicine na engleskom jeziku te dodao da će i dalje nastojati stvoriti što bolje uvjete za svoje studente, koji su u središtu interesa. Zato podržavaju napore kolega iz KBC-a i inzistirat će i dati sve od sebe da se u Hrvatsku konačno uvede, a da Rijeka po tome bude pionir, institut sveučilišne bolnice, jer je to jedina institucija u kojoj postoji jedinstvo struke, znanosti i nastave.

Poslušajte izjave dekana Rukavine i diplomiranog doktora medicine Arona Rotha:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.