Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki Medicinski fakultet u projektu prevencije i liječenju ovisnosti

27.10.2015.

13:51

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medicinski fakultet u Rijeci s nekoliko ustanova i udruga iz Hrvatske i Slovenije sudjeluje u projektu kojim se želi sustavno pristupiti liječenju u prvom redu mladih ovisnika o drogama te ih ponovno uključiti u zajednicu.

"Cjelovit pristup liječenju te socijalnoj i ekonomskoj reintegraciji ovisnika o drogama" naziv je projekta predstavljenog na riječkom Medicinskom fakultetu. U njemu još sudjeluju Univeza na Primorskem iz Kopra u Sloveniji te ustanove za javno zdravstvo i udruge koje se bave ovisnicima iz Slovenije i Hrvatske.

Zajednički će razvijati zaštitu zdravlja s naglaskom na prevenciju zlouporaba droga te liječenje, rehabilitaciju i socijalinu reintegraciju ovisnika. Projekt vrijedan 610 tisuća eura, sufinacira se novcem iz europskih fondova, a provodit će se do lipnja 2016. godine.

Jedna od aktivnosti projekta je unaprijediti mrežu izvaninstitucionalne podrške u rješavanju obrazovnih, ekonomskih i stambenih potreba ovisnika. Dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci Tomislav Rukavina objašnjava da je želja pronaći mehanizme koji bi mladim ljudima omogućili nastavak školovanja, da brinu o sebi te postanu korisni članovi društva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.