Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki nogometaši i vaterpolisti promoviraju Europske sveučilišne igre

12.04.2016.

15:17

Autor: Vladimir Jurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci potpisan je sporazum o suradnji u promicanju Europskih sveučilišnih igara 2016. između Sveučilišta u Rijeci i perjanica riječkog sporta - vaterpolo kluba Primorje Erste banke i Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka.

Sporazumom je predviđeno da vaterpolisti i nogometaši na svojim utakmicama, ali i u svojim akcijama, promoviraju studenske igre, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci. U ime Sveučilišta u Rijeci sporazum je potpisao rektor Pero Lučin, koji je pritom istaknuo da su članovi Sveučilišta bili ti koji su uspjeli dovesti igre u Hrvatsku, koje će zajedno s gradom Zagrebom organizirati i Rijeka. Vaterpolistima i nogometašima zaželio je puno sportskih uspjeha te da kao ambasadori igara promoviraju Europske studenske igre. Nogometašima Rijeke zaželio je da zaigraju u Ligi prvaka, a vaterpolistima Primorja da osvoje istu.

Za vaterpolo klub Primorje Erste banka sporazum je potpisao sportski direktor Zoran Roje, naglasivši da će igre promovirati svih tisuću članova sporstkog društva Primorje, a ne samo vaterpolisti. Delegaciju HNK Rijeka predvodio je dopredsjednik uprave Dean Šćulac, te član uprave Zlatan Hreljac, koji su potpisali sporazum. Na kraju ceremonije potpisivanja sporazuma, domaćini su sportaše: BurićaKrapićaVukičevićaMočinićaMalešaBezjakaVargića i Vešovića, kao i predstavnike klubova, darivali maskotom igara - Hrkijem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.