Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki osnovci osvojili 30 nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima

28.09.2016.

15:18

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na državnim i međudržavnim natjecanjima i smotrama u znanstvenom i umjetničkom području jedno od prva tri mjesta osvojila su 24 učenika i šest ekipa riječkih osnovnih škola. Uspješne učenike i njihove mentore, koji su ih sustavnim radom pripremali, primio je riječki gradonačelnik.

Naši su osnovci, ali i srednjoškolci pravi kada treba - na državnim i međunarodnim natjecanjima pokazuju svoje vrijednosti i zato je prijam poput današnjega prilika da zahvalimo njima, ali i njihovim mentorima te da im poželimo da otvore vrata koja ih vode do zvijezda - rekao je gradonačlenik Vojko Obersnel čestitajući riječkim osnovcima koji su prošle školske godine na raznim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Ako nastave ovako, uskoro ih možemo očekivati u redu za gradske stipendije i to je pravo zadovoljstvo jer se radi o mladim ljudima koji nisu dobri samo u redovnom obrazovnom procesu, čulo se na svečanosti u Gradu Rijeci. Jedna od dobitnica priznanja je i učenica četvrtoga razreda OŠ Vežica Mara Smojver. Njezin literarni rad o ženama jučer, danas i sutra osvojio je drugo mjesto na natjecanju u Zürichu. Poslušajte što kaže o svojem radu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.