Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki penzići od svibnja ponovno uče informatiku i online novinarstvo

18.04.2016.

13:54

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Rijeka nastavlja s organizacijom besplatnih informatičkih tečajeva za osobe starije od 65 godina. Ove godine to su osnovni informatički tečaj i osnove internetskog novinarstva, u okviru Europskog projekta INCA te gradskog projekta "Društvo u kojem učim i osjećam se dobro".

U projektu INCA sudjeluju partneri iz Španjolske, Cipra, Latvije i Hrvatske, a osnovni mu je cilj učiniti socijalne i zdravstvene usluge dostupnijima osobama starijm od 65 godina. Cilj osnovnog informatičkog tečaja, koji će početi u svibnju, je osposobiti polaznike da učinkovito koriste osnovnu informatičku opremu i internet. Grupa od 9O polaznika odslušat će 20 sati tečaja.

Osnove online-novinarstva polazit će 32 učenika starije dobi da bi se dodatno educirali u vještini pisanja za internetsku stranicu stranicu penzici.rijeka.hr. Upravo ova stranica prilika je da osobe starije dobi primjene svoja stečena informatička znanja te da sami pišu članke. I ovaj će tečaj trajati 20 sati.

Prijave se primaju do 29. travnja u Centru tehničke kulture ili na broj telefona 327-155. U dosadašnjih 12 godina, besplatne informatičke tečajeve Grada Rijeke završilo je više od tri tisuće polaznika, a internetski portal riječkih penzića bilježi oko dvije i pol tisuće posjeta mjesečno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.