Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki PGS: "Za dom - spremni!" sramota za crkvu i državu

31.08.2015.

13:01

Autor: Antonela Galić-Pruša

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska Vlada trebala bi zatražiti od Pape Franje da biskupe, koji potiču inicijativu da se ustaški pozdrav "Za dom - spremni!" uvede kao službeni pozdrav u oružanim snagama Republike Hrvatske, ukloni iz crkvenog i javnog života.

Istaknuto je to danas na konferenciji za novinare PGS-a u Rijeci. Rečeno je da takva inicijativa sramoti katoličku crkvu i Hrvatsku državu. Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš prozvao je Vladu i Sabor da upute diplomatsku notu u Vatikan.

"Hrvatska mora tražiti intervenciju Vatikana i njegovih institucija s obzirom da su ponašanja crkve sada već eskalirala do te mjere da se pokušavaju miješati u izvršnu vlast i politiku, što sigurno nije njihov posao. Mi imamo diplomatsko predstavništvo u Vatikanu. I Sabor i Vlada trebaju u tom smislu zatražiti da Vatikan povode računa o tome što rade njegovi predstavnici ovdje", rekao je Ivaniš. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.