Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:48 / 03.10.2018.

Autor: Blanka Uzelac

Riječki Pravni fakultet ugovorio suradnju s DORH-om i Ustavnim sudom

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U povodu 45 godina studija prava u Rijeci, potpisan je sporazum o suradnji te visokoškolske ustanove s Ustavnim sudom, DORH-om te gradovima Rijekom i Opatijom. Studenti će tako biti uključeni u rad županijskog i državnog odvjetništva u Rijeci.

Ustavni sud će nastaviti suradnju s profesorima, a riječki Pravni fakultet surađivat će i s jedinicama lokalne samouprave. Ugovor su potpisali dekanica Vesna Crnić Grotić, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović te gradonačelnici Rijeke i Opatije Vojko Obersnel i Ivo Dujmić.

Interes studenata za riječki Pravi fakultet ove je godine nešto slabiji - upisano je ukupno 190 studenata, što je manje od upisne kvote. Država i sudstvo imaju limitiran broj novozaposlenih, a glavni partneri u zapošljavanju mladih pravnika su odvjetnici, rekla je dekanica riječkoga Pravnog fakulteta Vesna Crnić Grotić. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.