Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki prsten ujedinjen u turizmu: potpisan sporazum o suradnji

12.04.2016.

15:53

Autor: Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trsatski kaštel danas je okupio predstavnike turističkih zajednica Rijeke i Riječkog prstena koji su potpisali sporazum o zajedničkoj suradnji. Potpisnici su predstavnici turističkih zajednica Rijeke, Bakra, Kastva, Kraljevice, Čavala, Jelenja, Kostrene, Viškova te Klane.

Potpisivanju su prisustvovali i Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma, Ratomir Ivičić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke i Irena Peršić-Živadinov, direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije. Župan Zlatko Komadina rekao je kako svjedočimo logičnoj suradnji i stvaranju regionalnog identiteta, te je čestitao svima na potpisivanju ovog sporazuma u koji svaka od potpisnih strana donosi nešto svoje i različito, a sam sporazum otvara čitav niz mogućnosti u turizmu.

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke prisjetio se početaka suradnje koja je započela 2009. godine. "Izuzetno mi je drago što je došlo do formaliziranja ove suradnje, koja je nakon skromnih početaka rezultirala mnogim pozitivnim pomacima. Posljednje priznanje je nagrada UNWTO-a za zajednički projekt "Bike Rijeka" i to drugo mjesto u kategoriji nagrade za inovacije u istraživanju i tehnologiji, ali i pozitivni rezultati ostvareni u turističkom prometu svih turističkih zajednica Riječkog prstena, s povećanjem od ukupno 70 posto turističkog prometa", ističe Škarpa. Povodom potpisivanja sporazuma, predstavljena je i zajednička brošura "Rijeka i Riječki prsten – mozaik doživljaja" kojom će se svih devet mjesta dalje zajednički predstavljati na sajmovima i na informativnim punktovima. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.