Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki rotarijanci skuhali najbolju humanitarnu maškaranu maneštru

06.02.2016.

14:05

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bogat program zadnjega ovogodišnjeg karnevalskog vikenda u Rijeci počeo je već prijepodne - kulinarskim događanjima. Već tradicionalno, spravljala se jota s palentom kompiricom te rotarijanska maneštra, sve u humanitarne svrhe.

U okviru najstarije prateće manifestacije Riječkoga karnevala - 28. Maškaranog maratona Radio Rijeke, desetu se godinu zaredom kuhala maškarana maneštra u suradnji s Rotary Clubom Rijeka. U Bazarigovu prolazu, odmah uz Korzo, kuhalo je pet ekipa rotarijanaca iz Hrvatske i Slovenije.

Najbolji su bili domaćini. Drugo mjesto zaslužila je Radio Rijeka, a brončanu maneštru skuhala je Bodulska osovina. Sav novac prikupljen u ovoj akciji ide za opremanje učionice za slabovidne učenike u Osnovnoj školi Pećine.

Kuhalo se i na Trgu Republike Hrvatske. Također okruglu, desetu godinu zaredom riječki obrtnici udruženi u Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika pripremili su 600 porcija jote. Udruga Palentar pomogla im je kuhajući palentu kompiricu, a porcija dobroga maškaranog ručka prodavala se za 10 kuna. Novac od prodaje obroka i vina bit će doniran Udruzi za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza iz Rijeke.

Subotnja maškarana događanja, uoči vrhunca - sutrašnje 33. Međunarodne karnevalske povorke, nastavljaju se humanitarnim balom u Guvernerovoj palači večeras u 21 sat. Trebala bi doći i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.