Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki SDP donirao Socijalnu samoposlugu

23.12.2016.

12:30

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska organizacija SDP-a uručila je Socijalnoj samoposluzi u Rijeci donaciju vrijednu desetak tisuća kuna i tako još jednom, u mjesecu darivanja, svu pažnju usmjerila na važnost zajedništva i brige za drugoga.

Umjesto čestitanja, druženja i banketa, puno bolja stvar je donacija koja će trajati, kako kažu volonterke Socijalne samoposluge u Rijeci, cijele godine.

I puno razloga za zadovoljstvo u ljepoti darivanja na obje starne. Svjestan da uvijek treba više, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel podsjetio je da se iz gradskog proračuna izdvaja znatna sredstva za socijalne programe: pučku kuhinju, bonove za prehranu, subvencije za umirovljeničke karte, pomoć za one s najnižim primanjima. 

Peta godina riječke samoposluge za najugroženije prolazi. Mjesečno ima 600-tinjak registriranih, oko tri tisuće ljudi zna gdje će naći ono što im treba. Bravo za Rijeku, kaže volonterka Socijalne samoposluge Elida Verunica koja ističe da građani Rijeke, ustanove, udruge, institucije grada zaista pomažu.

Sada bi bilo dobro dopuniti njihove zalike konzervama, rajčicom, grahom, gotovim jelima te paštom - svime što se može spremiti! Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.