Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki školarci koji se hrane u pučkoj kuhinji za blagdane će jesti doma!

23.12.2020.

13:13

Autor: Tatjana Sandalj

Foto ilustracija: Damir Spehar / PIXSELL

Foto ilustracija: Damir Spehar / PIXSELL

Foto: - / -

Centar za socijalnu skrb u Rijeci bio je posrednik između Udruge Marijina Farma i 97 riječkih školaraca koji inače jedini topli obrok u danu jedu u pučkoj kuhinji Crvenoga križa Rijeka. Djeca su dobila bonove kojima će kupiti hranu i tople obroke narednih dana pripemiti kod kuće!

Udruga Marijina Farma uspjela je u vrlo kratkom vremenu, mahom aktivnošću na društvenim mrežama, prikupiti od donatora, pojedinaca i tvrtki, čak 62.284 kune. Sredstva su podijeljena na 97 osnovnoškolaca i srednjoškolaca oa je svaki dobio bon u vrijednosti 642,11 kuna. 

Što radi Udruga Marijina Farma i kako im možete pomoći? Podatke pronađite na njihovoj internetskoj stranici, a o akcijama i aktivnostima izvješćuju i na Facebook profilu

Udruga je partnera pronašla i u trgovačkom lancu SPAR, a tom suradnjom je utvrđeno da će se tim bonovima moći kupiti samo namirnice potrebne za pripremu toplih obroka, kako bi se izbjeglo trošenje bona u druge svrhe. 

Akcija "Topli obrok za 97 školaraca grada Rijeke u pučkoj kuhinji "NE" je početak jedne dobre priče. Naime, u razgovorima s Centrom za socijalnu skrb Rijeka u udruzi su doznali da se za školarce koji žive na pragu siromaštva slične akcije nisu organizirale. 

Prikupljanje sredstava za kupnju namirnica kojima bi učenici tople obroke pripremali kod kuća trebala bi postati glavna aktivnost Udruge Marijina Farma u 2021. godini, doznali smo od predsjednice udruge dr. Marije Ivaniš, a što su još učenici dobili osim bonova za hranu poslušajte u razgovoru:

Riječki školaraci koji se hrane u pučkoj kuhinji za blagdane će jesti doma!, pripremila Tatjana Sandalj

Dio donacije (Foto: Sa Facebook stranice Marijine farme)

Dio donacije (Foto: Sa Facebook stranice Marijine farme)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.