Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki turizam raste već šestu godinu zaredom

13.08.2018.

12:40

Autor: Lea Domijan Fišter

Pune su riječke plaže (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Pune su riječke plaže (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Broj turista u Rijeci konstantno raste. Povećan je broj smještajnih kapaciteta, a uz već poznate hotele i 15 hostela, više je od tisuću novih ležajeva u privatnom smještaju. Turisti u Rijeci više nisu samo u tranzitu pa se zadržavaju dan i po dulje nego prethodnih godina .

Postignut je europski prosjek od tri dana, koliko turisti obično borave u gradovima. U Rijeci su to pretežno Nijemci i Talijani, a za razliku od ostatka Primorsko-goranske županije, Rijeku posjećuje veliki broj Francuza i Španjolaca.

Uz mogućnost kupanja na prelijepim plažama i u moru visoke kakvoće, Rijeka nudi kulturno-povijesne sadržaje i šoping, koji zanimaju urbane turiste i mlađe posjetitelje. 

"Rijeka u sedmom i osmom mjesecu živi turistički. U sedmom mjesecu smo imali 14 posto više turista koji su posjetili grad. Ostvareno je 20 posto više noćenja, odnosno 80 tisuća dolazaka i 208 tisuća noćenja. Možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultetima", kaže direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa.

"Bilježimo rast u prosjeku 20 posto godišnje i šestu godinu zaredom imamo najveću stopu turističkog rasta u Hrvatskoj", kaže Škarpa. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.