Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki učenici: Građanski odgoj uči nas kako biti bolji čovjek i građanin

01.06.2017.

14:47

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi predstavili svoje radove i javno iznijeli što su naučili o građanskom odgoju i obrazovanju, učenici šest riječkih osnovnih škola u kojima se eksperimentalno od ove godine uči o građanskom odgoju, organizirali su prezentaciju u HKD-u na Sušaku.

Istaknuli su toleraciju i suzbijanje diskriminacije kao neke od glavnih tema, a s obzirom na to da je predmet uveden kao neobavezan odnosno kao izvannastavna aktivnost, iznenađuje velik broj učenika uključenih u građanski odgoj. Među njima su i učenici Osnovne škole Podmurvice Enia Žufić i Vigo Bart, koji kažu da su se, primjerice, počeli drugačije ponašati prema učeniku koji je malo posebniji, na način da ga se ne diskriminira, a uče i kako postati bolji građanin i bolji čovjek.

A da bi se ustanovilo koliko se učenici razlikuju u početnom znanju o građanskom odgoju, od ovih koji predmet pohađaju od onih koji se za to nisu odlučili, provest će se istraživanje, govori pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj. Dodaje da će se na taj način lakše utvrditi znanje i vještine učenika. Program se provodi u osnovnim školama VežicaNikola TeslaPodmurviceSan Nicolo i Dolac, a namjera je uvesti ga i u ostale škole. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.