Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gotov štrajk! - riječki vatrogasci zadovoljni dogovorom

31.03.2022.

11:55

Autor: Josip Krmpotić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Štrajk u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke je završen jutrašnjim potpisivanjem kolektivnoga ugovora, a dvotjedni razgovori okončani su na način koji je zadovoljio sve tri strane.

No pravi rezultat i zaslužena primanja svim pripadnicima Javnih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj (više ih je od 70) bit će novi Pravilnik Hrvatske vatrogasne zajednice koji bi morao regulirati sva njihova prava. To je posao koji predstoji u razgovorima sindikata vatrogasaca i krovne organizacije, ali i Vlade Republike Hrvatske.


Riječki vatrogasci u vremenu štrajka odradili su sve akcije među kojima je bilo i puno požara na otvorenom i zaslužuju zahvalnost, a oni pak na podršci zahvaljuju svim kolegama, građanima i medijima.


Evo što su o uspješnom završetku razgovora rekli predsjednik Sindikata riječkih vatrogasaca Goran Hibler, zapovjednik JVP Hinko Mance i riječki gradonačelnik Marko Filipović. Poslušajte:

gotov štrajk!

Mance, Filipović i Hibler

Mance, Filipović i Hibler

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.