Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki vatrogasci pred dogovorom o povišici - deset posto plus dodaci

25.03.2022.

12:00

Autor: Neva Funčić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Nebojsa Markovic / Shutterstock

Riječki vatrogasci su deveti dan u štrajku. Na sastanku gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića i predsjednika Sindikata vatrogasaca Rijeka Gorana Hiblera održanom u petak približili su se dogovoru, a potpisivanje novog kolektivnog ugovora se očekuje idući tjedan.

Nakon razgovora s predstavnicima vatrogasaca u petak, riječki gradonačelnik Marko Filipović je rekao da je usuglašeno 99 posto stavki te da će tehnički detalji dogovora, pitanje prekovremenog rada i rada u smjenama, biti usuglašeni tijekom vikenda. Rekao je da su se dogovorili oko povećanja osnovice od 10 posto, a dio traženja je kompenziran u dijelu odredbi kolektivnog ugovora, za kojeg očekuje da će biti potpisan tijekom sljedećeg tjedna.


Predsjednik Sindikata vatrogasaca Rijeke Goran Hibler zahvalio je građanima Rijeke na strpljenju i potpori te rekao kako je dogovor načelno postignut, a preko vikenda će dodatno provjeriti stavke kolektivnog ugovora. Iako su tražili 12 posto povišice, dogovorena je 10 posto viša osnovica plaća te dio povišica definiran kolektivnim ugovorom, mimo osnovice. Hibler je dodao da očekuje da će vatrogasci do kraja ožujka okončati štrajk.


Poslušajte izjave:

Filipović i Hibler o dogovoru vatrogasaca i grada

Filipović i Hibler pred novinarima u petak

Filipović i Hibler pred novinarima u petak

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.