Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki vatrogasci punih ruku posla: pirotehnika pali suho raslinje

24.12.2016.

08:35

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vatrogasci su tijekom petka na riječkome području imali pune ruke posla: trava, nisko raslinje i kontejneri za smeće gorjeli su, uglavnom, zbog uporabe pirotehničkih sredstava. Svi su brzo ugašeni, ali ovo je još jedan poziv na oprez!

Među brojnim požarima otvorenoga prostora, iz Županijskoga centra 112 izdvajaju dva. Na području Plasa, iznad trgovačkoga centra Emmezeta na Škurinjama, izgorio je otprilike jedan hektar. Požar su gasila četiri vatrogasca s jednim vozilom iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, lokaliziran je u 19:10, a ugašen u 19:20.

Nešto kasnije planulo je i na Škurinjskoj cesti. Također je gorjela trava i nisko raslinje na otprilike 400 četvornih metara. Riječki vatrogasci požar su ugasili u 22:48. Osim ovih, zabilježeno je još nekoliko manjih požara trave, a gorjeli su i kontejneri za smeće.

Zabilježena je i prometna nesreća na području Viškova: osobni automobil sletio je s ceste kod skretanja za Ronjge, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena i prevezena u KBC Rijeka, javljaju jutros iz ŽC-a 112 Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.