Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki vatrogasci zbog olujnog nevremena zabilježili više intervencija; i nedjelja pod crvenim meteoalarmom

22.01.2023.

11:34

Autor: Neva Funčić

crveni meteoalarm; 22.1.

crveni meteoalarm; 22.1.

Foto: - / HAK

Udari orkanske bure u Velebitskom kanalu su tijekom ove subote dosezali brzinu i do 200 kilometara na sat, a kvarneski su otoci bili prometno odsječani od kopna. 

Unatoč nepovoljnim uvjetima na moru i valovima visine do pet metara, tijekom poslijepodneva je životno ugrožena pacijentica sa Raba brodicom rapske Lučke ispostave prebačena na Pag te potom u zadarsku bolnicu, javili su iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru. 


Riječki vatrogasci su zbog olujnog nevremena zabilježili više intervencija, rekao je dežurni dispečar Predrag Krečar. Poslušajte:

Predrag Krečar - izjava

Za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala i danas vrijedi crveni meteoalarm. Bura i snijeg vozačima su stvarali velike probleme. 


Za kamione s prikolicama i tegljače i dalje nema slobodnog prometnog pravca iz untrašnjosti zemlje prema Rijeci i Dalmaciji, a zbog slabljenja bure od 10 i 30 je samo za osobna vozila otvorena autocesta A6 od Kikovice do Delnica, rekao je voditelj delničke tehničke ispostave Hrvatskih autocesta Valentin Crljenko:

Valentin Crljenko - izjava

HGSS je ususret nevremenu ovog vikenda imao niz intervencija na Biokovu i Dinari te je na Facebooku objavio apel građanima koji za vrijeme zimskih uvjeta u prirodu odlaze automobilom. 

Planinari, ljubitelji prirode i snježne idile, Vas ćemo sigurno izvući, ali Vaši limeni ljubimci možda pričekaju proljeće.

HGSS

Pročelnik riječke stanice HGSS-a Marko Andrić poziva planinare da prate vremensku prognozu i dobro se opreme, ali i da do proljeća izbjegavaju cestu od Gornjeg Jelenja do Platka:

Marko Andrić iz HGSS-a

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.