Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki zbor Toretta na međunarodnom natjecanju zborova u Požegi: zlato!!!

25.04.2018.

14:14

Autor: Albert Petrović

Pjevačko zlato za Torettu (Foto: KEDC Glazbeni vrtuljak / FB)

Pjevačko zlato za Torettu (Foto: KEDC Glazbeni vrtuljak / FB)

Foto: - / -

U Glazbenoj školi u Požegi, u subotu je održano peto međunarodno natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantatat 2018. Među 24 zbora iz Hrvatske i Slovenije natjecala su se i tri zbora iz Rijeke, a u kategoriji popularne glazbe zlato je osvojio zbor Toretta.

Dječji zbor Toretta je, u konkurenciji starijih uzrasta, otpjevavši skladbe "Michelle", "Can't help falling in love" i "Dancing Queen" osvojio najviše bodova. Zbor vodi maestra Suzana Štefanić u sklopu Kreativnog edukativnog centra Glazbeni vrtuljak.

Uzrastom najmlađi zbor bile su riječke Tratinčice pod dirigentskom palicom maestre Ane Matušan. Otpjevale su pjesme "Slavko mršavko", "Uspavanka", "Pusti snovi" i "Kako sunce djecu budi" i osvojile srebrnu nagradu u kategoriji klasične glazbe.

Treći riječki zbor, koji se prvi put natjecao na ovoj manifestaciji, je zbor Kap pod vodstvom Franke Zlatić i Nike Mančić. Zbor se natjecao u kategorijama klasične i duhovne glazbe te u obje osvojio je srebrno odličje.

Zbor Kap je otpjevao čak sedam pjesama. U kategoriji klasične glazbe to su skladbe "Čežnja za proljećem", "Pusti snovi", "Dječja poskočica" i "Zip a Dee Doo Dah", dok su u kategoriji duhovnih pjesama otpjevali skladbe "Agnus Dei", "Benedictus" i "Ave Maria".

Grand-prix natjecanja otišao je u Split, u Glazbenu školu Josip Hatzea, zboru Do-re-mi sa skladbom "Mars".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.