Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječko srce: Pomažemo iskreno, sva pomoć dođe u ruke potrebitih

02.12.2016.

14:52

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna udruga Riječko srce danas je u sjedištu PGŽ-a predstavila svoj rad. Članove udruge primili su predstavnici Županije na čelu sa zamjenicom župana Marinom Medarić, koja je zaključila da je riječko srce zaista veliko.

Dvjestotinjak volontera kao udruga djeluje od rujna ove godine, a djeci, bolesnima i socijalno ugroženima pomažu već godinama. Samo u zadnjih godinu i pol prikupili su više od dva milijuna kuna donacija.

U posljednje vrijeme prikupili su osamdesetak tisuća kuna za pomoć dvojici mladića iz Viškova i Rijeke, a u tijeku je i velika akcija za vukovarsku socijalnu samoposlugu, koju provode zajedno s udrugom iz Vodica Daj 5 od srca. Članove udruge nedavno je primila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Uz puno odricanja i vlastitih troškova članovi Riječkoga srca suočavaju se s mnogim teškoćama poput nepovjerenja građana u rad humanitarnih udruga. Stoga naglašavaju da je njihovo djelovanje iskreno i učinkovito jer sva pomoć dođe u ruke potrebitih, a na računu imaju dvije tisuće kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.