Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječko sveučilište spremno za mjere opuštanja: uživo vježbe i laboratoriji

08.05.2020.

17:22

Autor: Tatjana Sandalj

Elektronski mikroskop Odjela za fiziku - ništa bez prakse (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Elektronski mikroskop Odjela za fiziku - ništa bez prakse (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Uz povratak djece u dječje vrtiće i osnovne škole, od ponedjeljka 11. svibnja vrijedi i mogućnost povratka dijela studenata u dio fakultetskih prostora. Nove preporuke Sveučilišta u Rijeci objavljene su u petak.

Sa studentima imamo iznimnu suradnju od početka ove situacije, istaknuo je koordinator stožera za COVID-19 na riječkom sveučilištu Alen Ružić

Suradnja je dobra jer je svima stalo do dobrih rezultata, a uvažavajući sve epidemiološke preporuke od petka su objavljene i preporuke za završetak semestra u kojem svi trebaju ostati zdravi i sigurni, ali i steći sve kompetencije koje trebaju, dodao je. 

Naglasio je da su se na riječkom sveučilištu uspjeli prebaciti na online nastavu u vrlo kratkom roku, a studenti su taj proces ocijenili - trojkom. U pripremu svih materijala uloženo je puno truda i kreativnosti, napravljen je iskorak, a rezultati će ostati i dobro doći u organizaciji nastave idućih godina.

Nastava će se i nastaviti online za većinu studenata i nastavnika, ali postoji dio programa koji se moraju provesti u fizičkom obliku da bi studenti naučili sve što trebaju. To su pojedine vježbe, posebno na umjetničkim smjerovima ili laboratorijski rad i klinička nastava za studente medicine i biomedicinskih smjerova. Nove preporuke koje vrijede za studente i zaposlenike Sveučilišta u Rijeci dostupne su OVDJE.

Koliko će nastavnici uvažiti postojeću situaciju na ispitima to će studenti tek vidjeti, ali osnovne stvari treba naučiti i objektivnost zadržati. Poslušajte razgovor:

Na riječkom sveučilištu spremni su za mjere opuštanja, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.