Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: 46 posto više turista u prva dva mjeseca

20.03.2015.

17:43

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čak 46 posto više turista posjetilo je Rijeku u prva dva mjeseca ove godine, a uz najave čak osam kruzera, za nadati se da će ova turistička godina biti još bolja od lanjske, koja je bila - izvrsna.

Lani je u Rijeci bila dobra turistička godina s porastom od 19 posto i sve više dolazaka mlađih ljudi od 19 do 40 godina. Najviše dolazaka bilo je iz Italije, a slijedi SAD te Velika Britanija. 

U porastu su i kapaciteti, pa je tako otvoreno deset novih hostela, a sve je više i obitelji koji se bave ponudom privatnog smještaja gostiju, rečeno je sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Rijeke. 

Zabilježen je i ukupan prihod od gotovo sedam milijuna i 400 tisuća kuna te višak prihoda od više od 190 tisuća kuna koji se prenosi u tekuću godinu. Rijeka je dobila i dvije turističke nagrade koje su prepoznale dobru komunikaciju na internetu i mobilnim aplikacijama, a u gradu su postavljene i informativne ploče. 

O zanimanju turista za ponude govori i brojka od 76 tisuća osoba koje su posjetile Turistički informativni centar na Korzu. A ako je suditi po 46 posto više dolazaka turista u prva dva mjeseca ove godine i najavama dolazaka osam kruzera, turistička 2015. bit će još bolja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.