Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: Advent na Gradini i jedanaest kilometara lampica

17.11.2017.

17:15

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovog Božića Trsatska Gradina obući će dosad najsvečanije ruho - program Adventa pripreman je godinu dana, a Gradinu će osvijetliti više od jedanaest kilometara božićnih lampica. U Miru junaka postavljene su božićne jaslice sastavljene od preko 300 elemenata izrađenih u Rimu.

Program otvaranja manifestacije zakazan je za 9. prosinca, a Gradina će božićno ruho nositi do 7. siječnja.

Održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen atraktivan program Adventa na Gradini. Na konferenciji su sudjelovali: Vedran Babić, u ime organizatora manifestacije, Vojko Obersnel, gradonačelnik grada Rijeke i Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke.

Gradinu će ove godine osvijetliti više od 11 kilometara božićnih lampica. Na ulazu će posjetitelji, prolazeći kroz božićnu kuglicu visine pet metara, ući u jedinstvenu božićnu bajku mnoštva svjetlucavih božićnih dekoracija. Poznati trsatski zmaj upregnut će kočiju, Rimska kula ogrnut će svjetlucavi plašt, a kameni zidovi bit će obojani tisućama lampica.

Bit će tu i tradicionalne adventske delicije u ledenoj spilji ili na adventskim kućicama. U Miru junaka postavljene su božićne jaslice sastavljene od preko 300 elemenata koji su, posebno za ovu prigodu, izrađeni u Rimu.

U sklopu Adventa na Gradini bit će održano 13 različitih programa: koncerti, plesni nastupi, mađioničarski šou, žive jaslice, druženja s Djedom Mrazom i doček Nove godine. Birajte iz programa i poslušajte razgovor s Vedranom Babićem:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.