Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:04 / 07.03.2017.

Autor: Josip Krmpotić

"Rijeka budućnosti": Centralna kuhinja za zdravu hranu u vrtićima i školama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centralna kuhinja omogućit će sigurnost i jednake uvjete za svu našu djecu, što nije moguće ostvariti ako sve institucije u kojima borave djeca nemaju mogućnost nabave istih, kvalitetnih, provjerenih obroka s jednog mjesta.

Da bi se provodio program zdrave prehrane mora se promijeniti način prehrane te stavovi vezani za prehranu i tjelesnu aktivnost, u programu moraju dominirati stručnjaci, rečeno je na današnjem susretu s novinarima "Rijeke budućnosti", nezavisne liste Hrvoje Burića.

Uz bitno bolji standard, rekao je Burić, od 1. rujna osigurat ćemo svim osnovcima i srednjoškolcima Rijeke besplatne udžbenike, a time i školu dostupnu svima. Program za zdravi razvoj djece našega grada jedna je od temeljnih odrednica rada "Rijeke budućnosti". Primjerice, Grad Zadar, čiji je proračun daleko skromniji od riječkog, lani je ušao u projekt Centralne kuhinje s pola milijuna kuna.

"Objedinit ćemo sve na jednom mjestu, u Centralnoj kuhinji, gdje ćemo praviti hranu za vrtiće, osnovne škole i druge institucije za djecu", rekao je Hrvoje Burić i dodao da će sigurno zaposliti i nutricionistu koji će brinuti o svakodnevnim obrocima. Poslušajte Burićevu izjavu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.