Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka će do 2020. dobiti novi resort Costabella vrijedan 60 milijuna eura

01.06.2018.

14:46

Autor: Vladimir Jurić

Gradilište budućeg resorta (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Gradilište budućeg resorta (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Rijeka će od ožujka 2020. godine biti bogatija za još jedan atraktivan hotelski resort, koji će pod nazivom Costabella biti izgrađen na istoimenoj lokaciji. Budući resort, koji će investitora, češku tvrtku JTH Group a.s. koštati 60 milijuna eura, imat će 198 soba s mogućnošću smještaja 560 gostiju.

Po smještajnim jedinicama hotelski resort Costabella imat će: 127 standardnih soba, 40 Junior apartmana, 30 apartmana Executive i jedan predsjednički apartman. Upravo nastavak gradnje druge faze bio je povod da se predstavnicima Grada Rijeke i novinarima pokaže što će se graditi, nakon što je u sklopu prve faze završeno niveliranje tla, kao i sve pripreme za izgradnju hotela i šljunčane plaže, koja će biti ispred hotela.

Tim povodom projekt je predstavio Borjan Brnčić, direktor tvrtke JTH Costabella, kao i vlasnik tvrtke, češki investitor Jaroslav Trešnak. "Ono što je dobro za ovaj projekt jest činjenica da će bez obzira na gradnju, šetnica ispod hotela biti prohodna za sve šetače", naglasio je na upoznavanju s projektom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Posebno je zanimljiv budući wellness na dva kata, koji će biti posebno za odrasle, a posebno za djecu. Hotel će imati šest katova, te će se uklopiti u okoliš. Budući hotelski resort Costabella zapošljavat će 180 radnika, a radit će cijelu godinu. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.