Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka će novi autobusni kolodvor dobiti do 2025. godine!

05.05.2022.

11:23

Autor: Josip Krmpotić

Gradski autobusni kolodvor

Gradski autobusni kolodvor

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Na današnjem kolegiju riječkog gradonačelnika Marka Flilpovića prihvaćen je prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina zbog izgradnje višenamjenske građevine "Kompleks Žabica".

Natječaj je otvoren do 6. lipnja, vrijednost parcele koja se prostire na 14 810 kvadratnih metara procijenjena je na 66 milijuna kuna, a ugovor s budućim investitorom trebao bi biti skopljen do rujna.

Investitor će imati 14 mjeseci za pripremu dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole, a rok za izgradnju je dvije godine. Rijeka bi svoj novi autobusni kolodvor s najmanje 14 perona i garažu s 800 parkirnih mjesta te trgovačkim sadržajima trebala imati do 2025. godine.

Marko Filipović

"Malo smo okrenuli priču, o svemu će brigu preuzeti investitor, grad će uprihoditi 66 milijuna kuna, a sve ostalo je čista komercijala", pojašnjava pročelnik gradskog odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca. Poslušajte:

izjava Srđana Škunca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.