Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Rijeka dobrih želja": akcija za pomoć riječkom Centru za autizam

28.11.2016.

17:41

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna akcija "Rijeka dobrih želja" odvijat će se tijekom Rijeka Adventa, a sastoji se od "Kuglica dobrih želja" i "Lampiona dobrih želja". Podržimo izgradnju senzornog parka u riječkom Centru za autizam.

Humanitarnu akciju "Rijeka dobrih želja" su pokrenule i organizirale Karla Pavlović i Lea Radošević, studentice biotehnologije kojima se priključila i Udruga studenata biotehnologije te ostali studenti riječkog Sveučilišta. Nakon prošlogodišnje akcije "Lampioni dobrih želja" koja se pokazala izuzetno uspješnom, Karla i Lea ove su godine, uz potporu Grada Rijeke, odlučile akciju ponoviti i proširiti.

"Kuglice dobrih želja" odvijat će se 1. i 2. prosinca na Korzu, a građani će moći donirati 20 kuna u kućici postavljenoj ispred bivše zgrade pošte. Zauzvrat će dobiti praznu kuglicu u koju će moći napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu i objesiti na bor na Korzu. 

"Lampioni dobrih želja" bit će pušteni u zrak 16. prosinca u 19 sati na Molo longu, a umjesto prošlogodišnjih 500, ove godine je njihov broj povećan na tri tisuće. Slično kao i kuglice, lampioni se mogu nabaviti uz donaciju od 20 kuna u kućici na Korzu ili na štandu koji će biti postavljen na Molo longu. Svi koji uplate donacije, lampione će moći podići na dan njihovog puštanja u riječko nebo od 17 sati nadalje. U slučaju lošeg vremena, akcija će biti odgođena za 17. prosinca, odnosno za prvi idući dan s lijepim vremenom.

Građane koji su aktivni na društvenim mrežama organizatori pozivaju da objave slike svojih kuglica ili lampiona te tako prošire priču o ovoj humanitarnoj akciji čiji je prihod namijenjen Centru za autizam Rijeka kao pomoć u izgradnji senzornog parka. Što su još o akciji ispričale Karla i Lea, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.