Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka - domaćin 8. međunarodnog neurološkog kongresa

26.04.2022.

14:15

Autor: Radio Rijeka

Neuroznanost

Neuroznanost

Foto: Pixabay / Pixabay

Od 26. do 30. travnja Rijeka će biti domaćin 8. Hrvatskog neurološkog kongresa, koji će, nakon četiri godine, ponovno okupiti međunarodne stručnjake s područja neuroznanosti. Radni dio kongresa održat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a svečano otvaranje bit će u utorak 26. travnja u 20 sati Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.


Sudjeluju stručnjaci iz Hrvatske i susjednih zemalja, ali i predavači iz Australije i Švedske, najavila je predstojnica Klinike za neurologiju riječkog KBC-a Vladimira Vuletić koja ističe brzi napredak neurološke struke.


Kaže kako je skup prigoda za upoznavanje s novostima u neuroradiološkim dijagnostičkim i neurointervencijskim metodama te novim terapijskim pristupima.


Najavljene su diskusije i radionice o temama cerebrovaskularnih bolesti, epilepsija, neuroimunoloških poremećaja, boli i glavobolja.


Organizator kongresa je Hrvatsko neurološko društvo, suorganizator Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka uz potporu Grad Rijeke i Primorsko-goranske županije.


Očekujem da ćemo na skupu dogovoriti nove smjernice koje će promijeniti budućnost neurološke struke, istaknula doc. dr. Vladimira Vuletić.


Poslušajte izjavu:

Vuletić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.