Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka EPK: promocija iz ureda EU, financijski okvir do kraja godine

25.04.2016.

13:57

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

2020. godina u kojoj će EU podvući crtu pod brojne projekte, bit će dobra prigoda da se najmlađa članica do kraja afirmira sa svojim specifičnostima. Pri tom projekt EPK treba dobro iskoristiti, rekao je Tonino Picula nakon susreta s riječkim djelatnicima u kulturi.

Europarlamentarac Tonino Picula ponudio je svoj ured u europskom parlamentu kao komplementarni element onome što je u Rijeci već dogovoreno. Raspitujući se o tome kako njegov ured može pomoći da se projekt Rijeka EPK afirmira u europskim okvirima otkrio je zabrinutost manjkom medijske promocije projekta i stoga je ponudio niz tehnoloških i konkretnih mogućnosti da se to napravi sustavno. 

2020. će Europa zaključiti čitav niz projekata, bit će to prigoda za zbrajanje rezultata, a onda i posebna mogućnost da se najmlađa članica Unije afirmira sa svojim specifičnostima. Vrednote koje su zacrtane projektom Rijeka EPK Picula će promicati kao ono što bi Europa trebala znati o kulturnom i političkom identitetu naše zemlje.

Postoji dio riječkog programa EPK koji se bez europarlamentaraca neće moći ispuniti, upozorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a to je promocija Rijeke EPK u Bruxellesu te dio programa kojim će u Rijeci biti predstavljene sve države članice Unije. Ideja ima puno, a do kraja godine je najvažniji zadatak zatvaranje planirane financijske konstrukcije, odnosno izvora prihoda koji dobrim dijelom moraju biti bazirani na različitim fondovima i natječajima koje otvara Unija, zaključio je Obersnel. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.