Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka glavni grad normalne Hrvatske

22.11.2013.

15:31

Autor: Nikolina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zrelost demokracije ogleda se u zaštiti manjina, smatraju u Listi za Rijeku i pozivaju Riječane da na referundumu 1. prosinca zaokruže "protiv" jer tako Rijeka ostaje glavni grad normalne Hrvatske.

Hrvatska je u posljednjih 20 godina zrelo pristupala zaštiti manjina, pa je trenutačna situacija neprihvatljiv korak unatrag, a ako se većina izjašnjava o pravima manjina riječ je o direktnoj negaciji zaštite manjinskih prava, stav je Liste za Rijeku.

Natjerati građane Hrvatske u situaciji raspada gospodarstva, rastu vanjskog duga i broja nezaposlenih da se bave slučajem Perković i referendumima u kojima se traži obespravljivanje manjina, čista je manipulacija, rekao je danas predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić. Sva tri problema nastala su smišljeno s namjerom prebacivanja pažnje sa stvarnih problema, kao što su pljačka države, smatra Švorinić.

Lista za Rijeku drži da se mora zakonski onemogućiti referendumska odlučivanja o pravima manjina. Ako većina odlučuje o manjinama, tada nema manjinskih prava, a zrelost svakog društva očituje se upravo u stupnju zaštite manjina, smatraju u stranci i nadaju se da će, kako kažu, Rijeka ostati glavni grad normalne Hrvatske gdje su takve stvari nenormalne.

Švorinić je pozvao Riječane da na referendumu 1. prosinca zaokruže protivJavlja Nikolina Deranja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.