Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: građanski odgoj je i desetogodišnji razvoj lokalnog partnerstva

27.09.2016.

15:12

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka, jedina u Hrvatskoj, već deset godina njeguje program lokalnog partnerstva u kojem je prošle godine ostvareno devet projekta. Također samo u Rijeci: od 1. listopada u šest osnovnih škola uvodi se izvannastavna aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje.

Od listopada u šest riječkih osnovnih škola počinje eksperimentalno uvođenje izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje. Uvodi se u pete razrede osnovnih škola: Dolac, Nikola Tesla, Podmurvice, San Nicolo, Trsat i Vežica. Za provedbu programa, za po jednu skupinu u šest škola, po jedan sat tjedno, Grad Rijeka će izdvojiti 13.860 kuna.

Već se deset godina u Rijeci njeguje program Lokalnog partnerstva pa su mnoga igrališta i okupljališta uređena sinergijom gradske uprave, pojedinaca i udruga. Prošle je godine na taj način ostvareno devet projekata ukupne vrijednosti 456 tisuća kuna, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno tek 270 tisuća.

Uređen je okoliš zgrada na Drenovi te igrališta ispred dječjih vrtića: Drenova, Mirta, Vežica i Galeb, školski trg na Klobučarićevom trgu, prostor u Draškoj dolini gdje djeluje Udurga Pegaz te prostor ispred Mjesnog odbora Pehlin.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na kolegiju prihvatio izvješće o programima provedenim tijekom prošle godine, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.