Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka i dalje bez plina zbog propuštanja, normalizacija se očekuje večeras

26.09.2016.

14:01

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za 22 tisuće kućanstava u Rijeci koja koriste prirodni plin, jutro je počelo - bez plina! Cijeli grad i dalje je bez plina, nakon što je sinoć otkriveno propuštanje na glavnom redukcijskom ventilu u Starčevićevoj ulici. Do kraja dana opskrba plinom trebala bi se normalizirati.

Nakon skoro 24 sata intenzivnoga rješavanja problema, očekuje se da će se kasno poslijepodne plin ponovno puštati u sustav te da će ga do večeri ponovno imati i kućanstva u Rijeci. Radnicima je problem stvarala velika količina vode koja je nadirala na mjestu gdje je pronađeno propuštanje plina. Nije se znalo je li to oborinska ili podzemna voda, no i taj je kvar u međuvremenu otklonjen.

Brojni telefonski pozvi centrali Energa ostali su bez odgovora, kaže direktor tvrtke Sanjin Kirigin, zato što je centrala daleko od moderne. Potrošačima plina zahvaljuje na razumijevanju i strpljenju te vjeruje se da se sličan akcindent više neće ponoviti. Uostalom, prvi je takve vrste nakon 2007. godine, kada je u Rijeci uveden prirodni plin. Poslušajte direktora Energa Sanjina Kirigina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.