Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka i dalje sufinancira produženi boravak, obnavljaju se škole i vrtići

28.06.2016.

13:42

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Rijeka, jedini u Hrvatskoj, i iduće školske godine sufinancirat će produženi boravak za učenike osnovnih škola. Uz radove na cestama i infrastrukturi, tijekom ovoga ljeta sanirat će se i zgrade riječkih škola i vrtića.

Plaće 76 riječkih učiteljica koje rade u produženom boravku sufinancirat će i iduće školske godine Grad Rijeka, koji za to mora izdvojiti 11 milijuna kuna. Riječki prvašići i dalje će imati produženi boravak koji im neće plaćati roditelji, dok će za one starije roditelji ipak participrati u troškovima. Jedna trećina roditelja starije djece u produženom boravku osolobođena je te obveze jer su socijane kategorije pa i njihov dio plaća Grad.

Ovoga ljeta počinje energetska obnova zgrada osnovnih škola Nikola TeslaFran Franković i Kantrida te unutarnje uređenje sportske dvorane OŠ Srdoči. Trenutno se energetski obnavljaju vrtići Turnić i Krijesnica. Za preostale objekte školstva i odgoja predviđeno je redovito održavanje.

Gradski pročelnik za gospodarenje imovinom Vladimir Benac naglasio je da će ukupno u tu svrhu Grad Rijeka izdvojiti 14 milijuna kuna. Dobar dio obnove sufinancira se novcem iz europskih fondova, a po raspisivanju novih europskih natječaja kandidirat će energetske obnove i drugih školskih zgrada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.