Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka i njezino mjesto u globaliziranom svijetu

15.02.2013.

16:33

Autor: Andrea Blažević / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Temom "Kako globalno pozicionirati Rijeku?" SDP-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika Vojko Obersnel otvorio je internetske "Razgovore o Rijeci 2020" - i svi smo pozvani na raspravu!

Okosnice teme su razvoj riječke luke i riječkoga prometnog pravca. Rijeka ima iznimno povoljan geostrateški položaj i zato je riječki prometni pravac prioritet sadašnje Vlade, istaknuo je danas Obersnel.

Zapitao se imamo li snage i znanja iskoristiti taj prirodni položaj kojeg smo dobili i naglasio da pri tome luka mora biti u središtu pažnje. Brodovima koji kreću iz kineskih i dalekoistočnih luka preko Sueza, Rijeka je u prosjeku pet dana bliža od sjevernoeuropskih luka, rekao je.

Time su započeli Razgovori o Rijeci 2020, zamišljeni kao ishodište Obersnelova izbornog programa, a kasnije i Strategije razvoja Rijeke do 2020. godine.

Tema o globalnom pozicioniranju Rijeke od danas je otvorena za dijalog na internetskoj stranici www.rijeka2020.eu. Javlja Andrea Blažević:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.