Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka i Opatija 2020. domaćini svjetskog turističkog kongresa Skål!

20.10.2018.

15:02

Autor: Boris Kanazir

Foto: Skal World Congress 2018: Mombasa, Kenya

Foto: Skal World Congress 2018: Mombasa, Kenya

Foto: - / -

Rijeka će 2020. godine, kada bude Europska prijestolnica kulture, s Opatijom ugostiti i svjetski kongres turističkih profesionalaca! Tako je odlučeno na godišnjem SKÅL kongresu, koji se ove godine održavao u Keniji. Pretpostavlja se da će na Kvarner doći oko tisuću turističkih menadžera.

Zahtjevna kandidatura pripremala se dvije godine i polučila je ogroman uspjeh - upravo će Opatija i Rijeka biti domaćini turističkim djelatnicima iz cijelog svijeta pod motom "Skål kongres u Europskoj prijestolnici kulture 2020." U jakoj konkurenciji predstavnici Turističke zajednice Kvarnera svojim su predstavljanjem izborili finale, a potom i nadmoćno pobijedili švicarski grad Lugano.

Skål International okuplja oko 15 tisuća članova - turističkih menadžera u više od 500 klubova diljem svijeta i najveća je takva turistička organizacija. Na kongresu u Opatiji i Rijeci očekuje se oko tisuću sudionika, među kojima su mnogi vlasnici utjecajnih turističkih agencija i touroperatora. Domaćini će tako imati priliku pokazati im turističke potencijale Kvarnera te u naš kraj privući brojne nove klijente.

Predsjednica Skål kluba Kvarner i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov rekla je da ova pobjeda dokazuje da se jedino zajedničkim snagama mogu dobiti velike bitke. "Vjerujem da ćemo statusom domaćina svjetskog Skål kongresa i istovremenim statusom Rijeke kao Europske prijestolnice kulture u 2020. godini napraviti velike stvari za turizam Kvarnera. Pred nama je velik posao na pripremi kongresa kako bismo prezentirali Kvarner, a posebno gradove domaćine Rijeku i Opatiju u najboljem svjetlu, kako i zaslužuju."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.