Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka i PGŽ daju 350 tisuća kuna za obnovu vukovarskog vodotornja

23.05.2016.

15:29

Autor: Saša Vuksan, Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Rijeka uplatio je 250 tisuća kuna za obnovu vukovarskog vodotornja, dok je Primorsko-goranska županija za to izdvojila stotinu tisuća kuna. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava danas je posjetio Rijeku kako bi zahvalio na donaciji i istaknuo dobru suradnju.

Primorsko-goranska županija pomaže obnovu Vukovarskog vodotornja sa 100 tisuća kuna, priopćeno je nakon susreta župana Zlatka Komadine s vukovarskim gradonačenikom. PGŽ već gotovo 20 godina malim Vukovarcima organizira boravak u Lječilištu Veli Lošinj, za što izdvaja oko 300 tisuća kuna godišnje. Sudjelovala je i u izgradnji sportske dvorane i fontane u Borovu Naselju te izgradnji boćališta na Trpinjskoj cesti, a dosadašnje projekte obnove Vukovara financirala je s ukupno 9,3 milijuna kuna.

Za obnovu vodotornja potrebno je 21 do 22 miljuna kuna, a do sada je uplaćeno nešto više od tri milijuna. No, očekuju se uplate nekih većih iznosa, pa i onog prikupljenog nedavnim humanitarnim koncertom na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je važnost vodotornja kao simbola potrebnoga hrvatskog zajedništva, a pri obnovi očekuje i pomoć Vlade.

Riječki gradončelnik Vojko Obersnel podsjetio je da je Rijeka i dosad pomagala Vukovaru. Sada treba pojačati gospodarsku suradnju, pa je bilo riječi i o razvoju logističkog pravca prema riječkoj luci. 

Poslušajte izjave Penave i Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.