Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: izmještanje bombe s gradilišta u Zvonimirovoj u četvrtak 23. ožujka

22.03.2023.

10:52

Autor: Radio Rijeka

Još jedna avionska bomba pronađena na gradilištu u Rijeci

Još jedna avionska bomba pronađena na gradilištu u Rijeci

Foto: - / PU primorsko-goranska

Avionska bomba, pronađena prije nekoliko dana na gradilištu u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, u četvrtak 23. ožujka bit će izmještena. Posebne mjere policijski službenici provodit će od pet sati ujutro, priopćili su danas iz PU PGŽ.

Stanovnici Bračke ulice, kućnih brojeva južno od Zvonimirove, zatim stanovnici Zvonimirove ulice i to kućnih brojeva 1/1, 24, 26, 28, 30 i 32, Ulice Mirka Čurbega i to kućnih brojeva 3/1, 3/2, 3/3 i 3/4, upućeni su da od pet sati pa do izmještanja bombe s gradilišta ne izlaze iz domova i da se ne zadržavaju na otvorenom. 


Policija savjetuje da prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena i spuste rolete te da ne budu u blizini ostakljenih površina. 


Promet Zvonimirovom ulicom u oba smjera bit će obustavljen od pet sati, odnosno od izmještanja avionske bombe s gradilišta i polaska prema mjestu uništenja. Procjena je da će obustava prometa trajati petnaestak minuta. 


Do mjesta neutralizacije, opasni teret će se kretati, uz pratnju policije, trasom: Zvonimirova ulica - Rujevica - Viškovo - Grobnik. 


Građani se upozoravaju da se tijekom četvrtka ne zadržavaju na području Kamenjaka, gdje će pronađena avionska bomba biti neutralizirana uz poštivanje pravila struke.


Osim policijskih službenika, u provedbu akcije uključeni su djelatnici JVP Rijeka i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a, stoji u priopćenju PU PGŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.