Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka je voda - voda je riječka voda

17.06.2016.

14:34

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci, gradu koji teče, u prodaji je novi suvenir: čaša za riječku vodu s natpisom "Rijeka je voda - voda je riječka voda". U poklon paketu s četiri podmetača čašu možete kupiti u TIC-u na Korzu, za četrdeset kuna.

Voda je riječki brend, istaknuli su na predstavljanju novog suvenira riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini, direktor Riječke razvojne agencije Porin Ernest Cukrov i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Samo 0,007 posto vode na svijetu je pitko, a nama riječka voda izvire u gradu - jedna je od poruka ispisanih na podlošcima. Kažu da je najbolja na svijetu, ali sigurni smo da je najzdravija, rekao je Marochini i istaknuo da se pitka riječka voda dnevno kontrolira na 50 mjesta te da je voda iz slavina izvrsne kvalitete.

Za Riječane i goste u gradu su postavljene 33 slavine. U pripremi je i novi suvenir: riječka boca, najavio je Petar Škarpa te dodao da je čaša jedan od sada već 200 riječkih suvenira. Nada se da će se mnogi gosti, kako legenda kaže, kada se napiju riječke vode, vratiti u Rijeku. Poslušajte izjave Marochinija i Škarpe:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.