Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka među 10 najboljih destinacija koje treba posjetiti 2020.!

07.02.2020.

10:27

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U izboru koji organizira European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, Rijeka je izabrana među 10 najboljih destinacija koje svakako treba posjetiti ove godine. 77 posto onih koji su glasali za Rijeku žive izvan Hrvatske.

Za 10 najboljih europskih destinacija 2020. glasali su putnici iz 179 zemalja iz cijelog svijeta, od 15. siječnja do 5. veljače. 

77 posto glasova za Rijeku  stiglo je iz inozemstva, a 23 posto iz Hrvatske.

Rijeka se za titulu natjecala u konkurenciji s poznatim turističkim destinacijama kao što su Pariz, Berlin, Madrid, Rim i Prag. Na kraju se smjestila na visokom: 8. mjestu!

"Ovaj izvrstan visoki plasman Rijeke rezultat je cjelogodišnjeg kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti. Glasači su prepoznali Rijeku kao destinaciju s vrlo snažnim identitetom i multikulturalnošću, koja u potpunosti opravdava slogan Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti u kojoj će svaki posjetitelj naći nešto za sebe", stoji u priopćenju Turističke zajednice Grada Rijeke.

Foto: Josip Regović / Pixsell

Foto: Josip Regović / Pixsell

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.