Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: na Trsatu otvorena Sportska ambulanta

09.04.2018.

14:45

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Na drugom katu Dvorane Mladosti na Trsatu otvorena je Sportska ambulanta u kojoj će godišnje prventivne preglede moći obaviti oko šest tisuća sportaša našega kraja. Ambulanta je na raspolaganju od ponedjeljka do petka, od 7 do 15 sati.

U uređenje i opremanje prostora Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija uložili su 600 tisuća kuna, a zajednički će snositi i troškove rada medicinskog tima, s time što će Grad pokrivati i trošak korištenja prostora. U ime suradnje, na otvorenju su bili župana PGŽ Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ravnatelj Doma zdravlja Vladimir Mozetič.

Svim registriranim sportašima do 19 godina, kategoriziranim sportašima i onima s invaliditetom, ambulanta će biti na raspolaganju od ponedjeljka do petka, od 7 do 15 sati.

Ravnatelj KBC-a Rijeka, dr. Davor Štimac upozorio je na česte povrede, pa i smrti mladih sportaša, zbog čega je prevencija najvažnija, a otvaranje sportske ambulante je odlična inicijativa. Posebno, podsjetio je Štimac, kada vidimo da su takve stvari postojale u našem gradu pred 50 godina, a do jučer ih nije bilo.

Više o iskoraku koji će mnoge spasiti od ozljeda, nekima moda čak i život, poslušajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.