Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: nagli porast broja razvoda u godinu dana

31.01.2017.

12:11

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskoj se sve više parova razvodi, a sve ih se manje ženi. Prosječno trajanje braka je oko 14 godina, dok svaki treći završava razvodom. Ni Rijeka nije izuzetak, štoviše - porast razvoda za 65 posto u godini dana.

U Hrvatskoj se sve više parova razvodi, a sve ih se manje ženi. Prosječno trajanje hrvatskog braka je oko 14 godina, dok svaki treći završava razvodom.

Ni Rijeka nije izuzetak - podatak da je lani broj razvoda na riječkom području porastao za 65 posto u odnosu na 2015. godinu zabrinjava i teško je objašnjiv. U Rijeci su prošle godine sklopljena 443 braka, 34 manje nego preklani, a razvelo se 538 parova ili 212 više nego 2015. godine, kada se razvelo 326 bračnih parova. To je povećanje od 65 posto.

U Centrima za socijalnu skrb kao najčešće razloge razvoda braka navode lošu komunikaciju među partnerima, emocionalno udaljavanje, psihičko, fizičko ili seksualno zlostavljanje te financijske probleme i nevjeru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.