Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: Nagrađeni najbolji učenici i učenice ovogodišnje generacije osmaša

24.06.2020.

14:44

Autor: Lea Domijan Fišter

Najbolji riječki osmaši s gradonačelnikom (Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka)

Najbolji riječki osmaši s gradonačelnikom (Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Generacija riječkih osmaša 2019 /20. završila je osnovnoškolsko obrazovanje, iznjedrivši tijekom osam godina školovanja učenike i učenice generacije. Osim izvrsnim školskim uspjehom, istaknuli su se vladanjem te postignućima u izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima.

Za podizanje ugleda svojih škola, danas su dobili prigodne poklone. To su Liv Petrović iz OŠ Belvedere, Vita Tijani iz OŠ Brajda, Ela Vejzović iz OŠ Centar, Sena Smailji iz OŠ Dolac, Karmen Grgurić iz OŠ Eugen Kumičić, Klara Puvača iz OŠ Fran Franković, Aurora Simcich iz OŠ Gelsi, Dora Oštrić iz OŠ Gornja Vežica, Rori Kezele iz OŠ Ivana Zajca, Marta Morić iz OŠ Kantrida, Dora Deković iz OŠ Kozala, Mara Volarić iz OŠ Nikola Tesla, Lana Paunović iz OŠ Pećine, Melanie Nemet iz OŠ Pehlin, Vigo Bart iz OŠ Podmurvice, Oliver Vlaškovac iz OŠ San Nicolo, Corina Paparić Tadić iz OŠ Srdoči, Vega Valentina Vukić iz OŠ Škurinje, Mitja Kirinčić iz OŠ Trsat, Mauro Bobanović iz OŠ Turnić, Korina Kalanj iz OŠ Vežica, Saša Lukić iz OŠ Vladimir Gortan, Jure Jerneić iz OŠ Zamet te Magdalena Rogić iz Osnovne waldorfske škole.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima priredio im je primanje na kojem je s jednom od učenica generacije, Rori Kezele, razgovarala Lea Domijan Fišter:

Razgovor s Rori Kezele, pripremila Lea Domijan Fišter

Rori Kezele (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Rori Kezele (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.